Формирование зубьев

Найдорожча сучасна колекційна монета Великої Британії

Ця країна має дуже довгу неперервну історію, впродовж якої карбувалися власні гроші. Звичайно, що старовинні лоти мають велику колекційну та історичну цінність. Та серед колекціонерів не менше популярні й сучасні монети Великої Британії. На порталі https://skupkamonet.com.ua/uk/moneti-angliyi-britaniya-219 ви можете знайти велику підбірку чудових зразків із золота та срібла.

Станом на 2023 рік найдорожчою сучасною колекційною монетою Великої Британії є «Золотой леопард 2022 року». Ця монета була випущена Королівським монетним двором і є частиною серії «Дикі тварини Великої Британії». Монета зображує золотого леопарда, який є рідкісним зникаючим видом у Великій Британії. Монета була випущена обмеженим тиражем у 500 штук і швидко розпродалась. 

Ця монета виготовлена з 24-каратного золота та має вагу в одну унцію. Її номінал становить 100 фунтів стерлінгів. На аверсі монети зображений портрет королеви Єлизавети II, а на реверсі - золотий леопард.

У 2022 році монета була продана на аукціоні за 133 000 фунтів стерлінгів. Це робить її найдорожчою сучасною колекційною монетою Великої Британії.

Опис монети Британії “Золотой леопард” 2022 року

Дизайн монети GOLDEN LEOPARD 2022 створив гравер Джон Мейєр. Він є відомим британським гравером, який працює на Королівському монетному дворі з 1997 року та став автором дизайну багатьох відомих монет. Автор був натхненний красою та величчю тварини. Він хотів створити монету, яка була б не тільки красивою, але й інформувала про цей рідкісний вид.

На аверсі монети зображений портрет королеви Єлизавети II, виконаний гравером Джоді Кларк. Портрет обрамлений круговим написом «ELIZABETH II DEI GRATIA REGINA FIDEI DEFENSOR» (Єлизавета II, Божою милістю королева, заступниця віри).

На реверсі монети зображений золотий леопард, виконаний гравером Джоном Мейєром. Леопард сидить на скелі, а на тлі видніється ліс. Під зображенням центрального елементу розташований круговий напис «GOLDEN LEOPARD 2022» (Золотий леопард 2022).

Якщо ви бажаєте купити, продати цінні монети або діхнатися ціну власної колекції, звертайтеся в https://skupkamonet.com.ua/value_ua/ онлайн. Це набагато зручніше, ніж шукати фахівців по всій країні самому.

Комментарии запрещены.