Формирование зубьев

Які монети сучасної України користуються попитом у нумізматів?

Іноді скарби тихесенько причаїлися в зовсім несподіваних місцях. Зараз мова йде про монети. Навіть непримітні, на перший погляд, можуть виявитися рідкісними і коштувати тисячі гривень. Ресурс https://bot.mintshub.com/coinValuation/uk допоможе оцінити їх максимально швидко та навіть знайти покупця — і все це онлайн без зайвих ризиків.

Перелік найбільш відомих українських монет допоможе зорієнтуватися в загальній картині

Україна випускала ряд дорогоцінних монет, які користуються популярністю серед колекціонерів та інвесторів. Ось кілька найвідоміших дорогоцінних монет, які були випущені Україною:

  • Золотий дукат. Це золота монета номіналом 1 дукат, яка випускалася в 1994 році. Золотий дукат має високу цінність як історична та культурна реліквія.
  • Золота монета "Архангел Михайло". Ця золота монета була випущена у 2011 році і має номінал 10 гривень. На монеті зображено архангела Михаїла, що розгортає крила. Звичайно, завдяки як мінімум матеріалу її реальна цінність значно перевищує номінал.
  • Золота ювілейна монета десять гривень. Ця монета була випущена у 2006 році з нагоди 10-річчя введення гривні в обіг. Монета має номінал 10 гривень і виготовлена з золота.
  • Срібна монета "Софія Київська". Ця монета була випущена в 1999 році і має номінал 5 гривень. Вона зображує культову споруду Софію Київську, одну з головних архітектурних пам'яток Києва.
  • Золота ювілейна монета, що була випущена у 2018 році з нагоди 100-річчя відновлення незалежності України. Монета має номінал 100 гривень і виготовлена з золота.

Це лише кілька прикладів дорогоцінних монет, які були випущені Україною. Але й звичайні для пересічної людини гроші бувають цікавими для колекціонерів. Завдяки можливим випадковим недосконалостям, малому тиражу тощо. Оцінити та продати монети - безпечно, анонімно, без посередників і комісій незалежно від їх походження і допомагає запропонований онлайн ресурс. Аби отримати інформацію, достатньо зробити декілька чітких фото та завантажити їх. В чаті присутні експерти з усього світу. Якщо ваш лот їх зацікавить, вони запропонують власну ціну. Використовуйте їхні пропозиції як інформацію або продайте монету. Це теж можливо — обмінятися контактами можна в особистих повідомленнях. А далі вже обирайте зручні та безпечні засоби комунікації.

Комментарии запрещены.